maandag, maart 23, 2009

70 jaar en het diepvrieskonijn

70 jaar en het bevroren konijn……
Op zaterdag 7 maart j.l. vierde Nico zijn 70e verjaardag. Voor deze, toch wel speciale gebeurtenis, is er een gezellig samenzijn geweest in Brasserie het Park in de Houtkamp te Leiderdorp. We dachten "laten we dit keer maar eens goed" uitpakken! Niets geen buurt- of clubhuis of de huiskamer leegruimen om het bezoek te bergen, dagenlang drank en eten bij elkaar sprokkelen, maar gewoon "buiten de de deur" in een frisse, moderne gelegenheid. De rekening valt t.z.t vanzelf op de deurmat! En zo is het gegaan.
Bij aankomst was de boel geheel naar wens in gereedheid gebracht, zag er leuk uit en we werden perfect bediend door vriendelijke jonge mensen. Geen harde muziek op de achtergrond, iedereen had gelegenheid om met elkaar bij te kletsen en wat rond te lopen. We werden voorzien van drank en hapjes, tenminste, volgens ons ging dat allemaal naar wens, geen klachten gehoord achteraf.
Buiten de familie waren er goede vrienden, waaronder Leo een vriend van het eerste uur van Nico. Die wel een heel speciaal cadeau meebracht: een diepvries konijn uit eigen "kweek". Omdat het een probleem was om iets te vinden om Nico cadeau te doen, was dit wel heel origineel. Het beest was verpakt in een koeltas en kon wel zolang in de garderobe gelegd worden tot we huiswaarts zouden gaan. Maar het liep anders. De goede gever heeft bij nader inzien het konijn toch maar ter bewaring gegeven aan de kok die het keurig in de koeling heeft gelegd.
Toen allen gasten er waren, hielden onze kinderen nog een toespraak voor hun vader die daardoor wel zeer emotioneel geraakt werd. Op de dvd die Tanja heeft gemaakt is dat goed te zien!!!
Kom gerust een bekijken bij ons thuis, leuk!
Zonder iemand tekort te doen was het hoogtepunt wel het verhaal van Nico Dijkshoorn, die tenslotte schrijver/dichter is en tegenwoordig ook zeer bekend van het tv programma de Wereld Draait Door op woensdagavond waar hij zijn zeer actuele gedichten voorleest. De fijne partner van Tanja, altijd in voor een dolletje en zeker om ons te plezieren.
Hij zette Nico wel op een perfecte manier neer, in treffende bewoordingen, onder hilariteit van de gasten. Was echt heel gaaf.
De tijd ging snel , het saté buffet was heerlijk het ontbrak ons aan niets en zo te zien had iedereen het naar de zin.
De planning was van 5 t/m 7 uur, maar het was zo gezellig dat het uitliep en daar werd ook niet moeilijk over gedaan. Gelukkig waren er mensen die aardig zelf met de biertap konden omgaan ,dat ging prima!
Na de cadeaus ingeladen te hebben togen we huiswaarts met Nadia en Steef en Bob en Mima gingen nog even meer om een afzakkertje te drinken….
We zaten goed en wel toen Nico bemerkte dat het diepvries-konijn niet mee was gekomen! Snel terug met Steef naar de Houtkamp om het beest op te halen! Maar dat was nog niet zo eenvoudig.
Nico dook in de garderobe, inmiddels bevolkt door nieuwe gasten, en kruipend onder kapstok tussen de jassen zoekend naar zijn konijn in de koeltas! Hij vertelde dat ook aan de mensen die daar nogal verbaasd op reageerden en waarschijnlijk dachten "of hij is dronken of gek! Laten we het op het eerste houden.
Het konijn bleef echter zoek. Dus Nico op zoek naar "onze" ober van die avond, die er ook al niets van begreep. "Konijn, konijn, meneer dan moet u hierachter in de Kinderboerderij zijn……."! Uiteindelijk ving de kok iets op van dit gebeuren en hij was degene die wist dat het konijn in de keuken in de koeling lag.
Tjonge, tjonge, Nico blij met de koeltas onder zijn arm naar Steef die al wat ongeduldig in de auto zat te wachten .
Wat hebben we een plezier gehad om dit verhaal, en Leo, nog hartelijk bedankt, we laten je nog weten hoe het beestje smaakte! (Maar sorry, niet voor Wil).

Geen opmerkingen: