zondag, mei 17, 2009

Een Sportief Dagje Uit!

Voorgaand stukje ging over de viering van Nico’s verjaardag op 7 maart j.l. Hij kreeg toen een feestelijke uitnodiging van 7 van onze buren met hun kroost voor een Sportief Dagje Uit samen met ons beiden.
Vorige week zondag 10 mei was het zover….. om 11 uur moesten we klaar staan voor vertrek.
Het was mooi weer en wij waren vreselijk nieuwsgierig wat er met ons ging gebeuren, hadden totaal geen idee wat ons te wachten stond. Plots kwam er beweging in de buurt; met fietstassen bepakt en bezakt kwam iedereen naar buiten, we werden verdeeld in hun auto’s en gingen op weg. Richting bollenstreek……
Na enige verwarring kwamen we vrijwel tegelijk terecht in Noordwijkerhout bij een fietsverhuur bedrijf waar 6 tandems klaar stonden voor ons gezelschap! Er moest gepast en gemeten worden, wie bij wie en de kleinste kinderen achterop en de gevulde fietstassen bevestigen op de bagagedragers. Ik koos er voor om bij Nico achterop te gaan, had nog nooit op een tandem gezeten en aangezien mijn gebrekkige gezichtsvermogen leek dit me toch het veiligst. Wat een avontuur, ik begon natuurlijk driftig mee te sturen wat totaal geen zin heeft merkte ik, je kunt het beste gewoon passief achter zitten en naar de rug van je voorrijder staren……. Wel mee trappen natuurlijk als we omhoog gingen op het duinpad. En op tijd af- en op stappen wat ik vooral in het begin wat moeilijk vond, maar dat ging me steeds beter af merkte ik. Leuk, man, lachen met z’n allen. We gingen eerst koffie drinken op een terras bij de Langevelderslag . Het weer was prachtig, wel een aardig briesje dus de witte ledematen etc werden ingesmeerd met zonnebrandmiddel! Daarna vervolgden we de rit door de duinen elkaar aanmoedigend en zo nodig ondersteunend op zoek naar een ruime duinpan waar we gezamenlijk gingen zitten op meegebrachte kleedjes om te smullen van heerlijke spijs en drank. Alles was verzorgd, iedereen had zo ontzettend zijn/haar best gedaan, het was fantastisch zoals we daar zaten met elkaar, lekkere hapjes en zelfs een wijntje erbij, heerlijk! Wat een verwennerij voor ons.
Nadat de overgebleven spullen weer opgeruimd en verdeeld waren over de fietstassen verlieten wij de duinpan en stopten bij een afgang naar strand en zee. Het uitzicht was schitterend, de zee onstuimig evenals ons gezelschap! Na eerst wat voorzichtig pootjebaden aan de vloedlijn, gingen de kleinste gewoon de zee in, helemaal kopje onder! Daarna werd nog geruime tijd aan het strand een balspel gedaan door (bijna) iedereen met veel enthousiasme, dat kan ook niet anders met een leraar lichamelijke oefening in het gezelschap. Die het zelfs waagde om en duik in zee te nemen, kippenvel kreeg ik ervan!
Claartje die naast mij en Marjolein zat op het strand, kreeg het ook koud en had het wel gezien, kwam op het slimme idee Coosje te gaan vragen hoe laat de fietsen terug moesten zijn….. Kort daarna hebben we de terugtocht aanvaard naar het beginpunt van ons tandem avontuur. Lekker, met de wind in de rug.
Weer terug in de Hoofdstraat zijn we neergestreken bij Moniek en Bert op hun nieuwe terras, is de B.B.Q. nog aangestoken, heeft Marieke nog lekkere salade gemaakt bij de restanten van de picknick en heeft Loek zijn voorraad1½liter flessen Heineken aangesproken.
Samenvattend: het was voor Nico en mij een ontzettend, leuke geslaagde dag en wehebben genoten en van jullie gezelschap.
Bedankt: Marieke Ricardo Tjalle Luka Bert Moniek Borre Fee Loek Coosje Guusje Claartje Marjolein

2 opmerkingen:

Gustaaf Leenders zei

Potverdikke, jij bent ook nog steeds bezig. :-)

Anoniem zei

Yes indeed, in some moments I can reveal that I acquiesce in with you, but you may be inasmuch as other options.
to the article there is stationary a question as you did in the fall issue of this beg www.google.com/ie?as_q=spyware doctor 2008 ?
I noticed the utter you procure not used. Or you functioning the dreary methods of inspiriting of the resource. I suffer with a week and do necheg